Viu una autèntica experiència grangera a Can Gel. Taller: Desxifra el codi reproductiu

La producció de llet està relacionada directament amb la reproducció. Amb aquest taller descobrirem com es reprodueixen les vaques, com és el seu embaràs i part, que vol dir "corba de lactació", etc.
Can Gel és una granja lletera en actiu que us proposa una experiència immersiva amb les vaques i amb altres animals de la granja. Hem creat un projecte educatiu amb continguts pensats i adaptats a cada cicle formatiu, des de P2 fins a universitaris. Aprenem d'una forma divertida, emocional i sobretot molt interactiva.

TALLER: DESXIFRA EL CODI REPRODUCTIU.
La producció de llet està directament relacionada amb la reproducció. És un fet simple, lògic i natural però que a les granges es complica perquè cal tenir en compte altres aspectes, com els econòmics, estructurals, etc. que permetin que la producció sigui rendible però sobretot que respecti el benestar dels animals…
Es parteix d'un punt de vista més empresarial, no veiem la granja sota el prisma d'espai lúdic on veure animals, sinó com una empresa productora, que pertany al sector primari, i que cal gestionar i organitzar.
A través dels continguts podem arribar a desxifrar el codi reproductiu, un codi que té molt a veure amb dades sobre la reproducció i la llet que es donaran durant la visita.
Continguts:
- Aspectes morfològics de la vaca
- Diferents mètodes de reproducció
- Avantatges i d'avantatges de cadascun
- Què són els zels
- Embaràs i part de la vaca
- La corba de lactació
- La llet.

Es complementa el taller experimentant amb la llet, veient com es transforma i explicant quins factors i elements calen perquè passi d'un estat líquid a sòlid.

Acabat el taller es visita la granja. Fomentem que sigui interactiva i molt participativa en tot moment per tal que els alumnes visquin una experiència vital, on el contacte directe amb els animals faci que incrementi la seva confiança i autocontrol i aflorin les emocions.
Relacionem cada ubicació amb el cicle vital de la vaca i expliquem quins són els pilars fonamentals per garantir el seu benestar.
Les activitats que es fan duran la visita són: tocar les vaques, donar menjar a les vedelles joves i donar biberons a les vedelles més petites.

LA VISITA INCLOU:
. Taller: Desxifra el codi reproductiu
. Experiència guiada per la granja.
. Excursió als camps de pastura i bassa per descobrir la biodiversitat de l'entorn.
. Zona de lleure i àrea de pícnic per esmorzar i dinar.
. Un iogurt Pastoret de regal per a cada alumne i acompanyant
. Coffee-break pels mestres.

RECURSOS PER L'ESCOLA:
. Kahoot sobre els temes tractats durant la visita.

ALTRES DADES D'INTERÈS:
. No barregem mai dues o més escoles en una mateixa jornada. El nostre objectiu és que les escoles que ens visiten tinguin la màxima flexibilitat i que gaudeixin de l'experiència i dels espais, tant els de la granja com els de la zona de lleure, en exclusiva.

 

#escolesCanGel
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 15/12/22
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Granja-escola / nucli zoologic, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
ODS
Jornada sencera
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català, Castellà