Viu una autèntica experiència grangera a Can Gel - Taller: La increïble fórmula del got de llet

Beure un got de llet és relativament senzill, però, com ha arribat a la nostra taula? Ho descobrim d'una forma divertida a través d'un joc d'enigmes.
Can Gel és una granja lletera en actiu que us proposa una experiència immersiva amb vaques i altres animals de granja. Hem creat un projecte educatiu amb continguts pensats i adaptats a cada cicle formatiu, des de P2 fins a universitaris. Aprenem d'una forma divertida, emocional i sobretot molt interactiva.

TALLER: LA INCREÏBLE FÓRMULA DEL GOT DE LLET
Comencem l'activitat fent una introducció al taller "La increïble fórmula del got de llet", un joc d'enigmes numèrics que sabrem resoldre al final de visita, tot jugant al "joc de la vaca".
Donem continguts sobre les vaques (per què fan llet, els seus cicles vitals, els seus estómacs, etc.) i també sobre la llet (quins elements la componen i per què són importants per la nostra salut). Experimentem amb la llet veient com es transforma i explicant quins factors i elements calen perquè passi d'un estat líquid a sòlid.

Seguidament fem la visita a la granja. Fomentem que sigui interactiva i molt participativa en tot moment per tal que els nens i nenes visquin una experiència vital on el contacte directe amb els animals faci que incrementi la seva confiança i autocontrol i aflorin les emocions.

Relacionem cada ubicació amb el cicle vital de la vaca o vedella i quins són els pilars fonamentals per tal de garantir el seu benestar. Expliquem com tocar-les, com donar-los menjar i com donar biberons a les vedelles més petites.

La sortida està plantejada com un projecte educatiu. Donem recursos a l'escola per tal que es pugui treballar prèviament i/o posteriorment el projecte de la granja a l'escola. Tot i que la visita està pensada per cicle mitjà, els continguts es poden adaptar també a cicle superior de primària.

- LA VISITA INCLOU:
. Taller: "La increïble fórmula del got de llet" i materials didàctics
. Experiència guiada per la granja.
. Excursió als camps de pastura i bassa per descobrir la biodiversitat de l'entorn.
. Zona de lleure i àrea de pícnic per esmorzar i dinar
. Un iogurt Pastoret de regal per a cada nen/a i acompanyants.
. Coffee break pels mestres

- EL TALLER ES COMPLEMENTA AMB:
. Dossier d'activitats per poder treballar de forma interdisciplinària a l'escola, amb continguts de la granja, tenint en compte les competències, capacitats i l'objectiu curricular de cicle mitjà de primària.

- ALTRES DADES D'INTERÈS:
. No barregem mai dues o més escoles en una mateixa jornada, El nostre objectiu és que les escoles que ens visiten tinguin la màxima flexibilitat i que gaudeixin de l'experiència i dels espais, tant de la granja com de la zona de lleure, en exclusiva.

 

#escolesCanGel
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 01/07/22
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Granja-escola / nucli zoologic, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
ODS
Jornada sencera
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català, Castellà