Visita guiada al Museu de l'exili i als búnquers de la Jonquera

El Museu Memorial de l'Exili de La Jonquera us ofereix gratuïtament per a famílies una visita guiada al museu i una posterior visita a l'interior dels búnquers de La Jonquera.
El Museu Memorial de l’Exili (MUME) és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica.

És un centre d’interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d’Espanya i de Catalunya. Sobretot l’exili dels vençuts en aquella contesa indissolublement lligada amb l’Europa de l’ascens dels totalitarismes i que fou el preludi de la Segona Guerra Mundial. Molts dels homes i dones exiliats el 1939 van continuar lluitant per la llibertat des de les files de la resistència francesa i també des d’altres fronts de guerra de l’Europa ocupada pel feixisme, però un quants milers van ser enviats als camps de concentració nazis en un viatge que, per a la majoria, va ser només d’anada. D’altres van retornar, de grat o per força, a l’Espanya de Franco on van patir persecució, presó, mort i, tots ells, la tortura del silenci imposat, de l’exili interior. Una gran part va haver de buscar asil a milers de quilòmetres, en terres europees, americanes o africanes.


Situat al mateix pas fronterer per on van fugir la major part dels exiliats, el MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanent i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica. Sempre amb una mirada ampla que vincula el passat amb el present, perquè els conflictes que provoquen exilis han estat una constant en la història del segle XX i segueixen essent-ho fins al dia d’avui.
L'activitat es realitza el darrer diumenge de cada mes a les 11h del matí al museu i acaba a les 14h. Podeu triar fer una sola activitat o bé, com us recomenem, les dues. Cal fer reserva prèvia trucant al museu, al tel. 972 555633 o enviant un correu a info@museuexili.cat i us confirmarem la visita.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 18/12/23
Fitxa tècnica
FAMILIA
Tipus d'activitat
Visites, Museu
Temàtica
ODS
Mensual
Gratuïta
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català