VISITA COMBINADA AL MOLÍ DEL FOIX I EL CIARGA. NATURA I HISTÒRIA A SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

Començarem amb la descoberta de la vegetació autòctona al jardí botànic del Molí del Foix i acabarem amb la visita al CIARGA i el Refugi antiaeri del Serral.
Natura i Memòria Històrica a Santa Margarida i els Monjos
Vine a descobrir Santa Margarida i els Monjos a través del seu entorn natural i la petjada històrica que en deixà l’aeròdrom republicà durant la Guerra Civil. Unim dos conceptes clau que defineixen el municipi per entendre les característiques que construeixen la seva història i fesomia.

VISITA AL MOLÍ DEL FOIX
La vegetació autòctona
Començarem amb la descoberta de la vegetació autòctona al jardí botànic del Molí del Foix Investigarem les adaptacions de les plantes al clima mediterrani i mitjançant una clau d’identificació senzilla esbrinarem el nom d’algunes d’elles.

VISITA AL CIARGA I EL REFUGI DEL SERRAL
La Guerra Civil a Santa Margarida i els Monjos El vesper de la Gloriosa.
Després d'un passeig entre vinyes ens portarà fins al CIARGA, on l’exposició i la visita al Refugi antiaeri del Serral ens aproximaran als fets de la Guerra Civil i descobrirem què va ser el Vesper de la Gloriosa. Coneixerem l’extensió i abast del camp d’aviació dels Monjos els canvis que la construcció d’aquest van suposar pel paisatge i l’impacte damunt de la població. Entendrem també la funció del Vesper de la Gloriosa dins la Guerra Civil.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 13/12/22
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
ESO2C
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català