Sonda atmosfèrica - explora les primeres capes de l'atmosfera

Com varia la temperatura amb l'altitud? i la pressió? Explorarem com és l'atmosfera amb un globus sonda que s'aixecarà més de 50 metres i ens enviarà dades i imatges del seu entorn en directe!
Aquesta experiència us permetrà comprendre com varien els principals paràmetres de l'atmosfera a mesura que guanyem altitud.

Amb l'ajuda d'un globus sonda especialment dissenyat, equipat amb sensors de pressió, humitat, temperatura i càmeres especialitzades, tindreu l'oportunitat d'explorar i recopilar dades en temps real a diferents nivells d'altitud. Aquesta activitat interdisciplinària us immerserà en els camps de les comunicacions satel·litals, la física de gasos i el medi ambient.

Durant l'activitat, aprendreu sobre comunicacions a llarga distància. Entendreu com els sensors de pressió capten i registren les variacions atmosfèriques, i com la humitat i la temperatura canvien a mesura que augmentem en altitud.

A mida que el globus sonda ascendeix, podreu presenciar en temps real les imatges captades per les càmeres especialitzades. Això us permetrà observar visualment l'entorn i entendre com canvia a mesura que varia l'alçada.

La comprensió de la física de gasos serà un aspecte essencial durant l'activitat. Descobrireu com la pressió atmosfèrica varia amb l'altitud i com aquest fenomen té un impacte directe en el comportament de l'atmosfera.

No deixis escapar aquesta oportunitat d'explorar l'atmosfera de manera pràctica i emocionant. Aprofita aquesta activitat per adquirir coneixements en diversos àmbits i descobrir els misteris que guarda l'atmosfera a mesura que et remuntes al cel.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 01/07/23
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Conferència, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tecnologia i industria
Temàtica
ODS
Mig dia
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Anglès, Català, Castellà