Reduir i Reutilitzar, què fer abans de Reciclar

De les 3R, el reciclatge és la més coneguda, però no per això la més important. En aquesta activitat, aprendrem el valor d'aplicar les altres dues R, sovint oblidades, Reduir i Reutilitzar.
El reciclatge és una part molt important de la sostenibilitat, però… què passa amb les altres dues R, Reduir i Reutilitzar?
En un món on cada vegada es produeixen més residus, la llei de les tres R esdevé imprescindible per posar fi a moltes situacions extremes que s’estan produint per aquesta problemàtica, com l’existència d’illes de brossa a la deriva als oceans, la presència de plàstics dintre de diversos animals (incloent-nos a nosaltres mateixes, les persones)... etc. Existeixen moltes campanyes de reciclatge, qui més qui menys té clar què hem de fer amb el vidre o els envasos, però és aquesta la solució a aquests problemes? És possible reciclar tot el que produïm? O seria preferible explorar altres alternatives abans d’arribar a aquest punt final?
Preguntes com aquestes (i les seves possibles respostes) es plantegen en aquesta activitat, plantejant un debat on l’alumnat podrà proposar diverses solucions per aplicar-les al seu dia a dia.
A més, com a exemple de reutilització, es durà a terme un taller per donar una segona vida a una samarreta vella.
També existeix la possibilitat de treballar-ho online només amb la part teòrica i de debat, sense el taller manipulatiu.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 13/11/23
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Artesania, Educació cívica, en valors i per la pau
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català, Castellà