Planta de Triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei

La visita guiada a la Planta de Triatge de Molins de Rei pretén donar a conèixer el funcionament d'aquesta instal·lació per sensibilitzar als visitants.

La Planta de triatge de residus inorgànics municipals de Molins de Rei és una planta de selecció d'envasos i altres residus inorgànics que dóna servei majoritari als municipis metropolitans que fan servir el sistema de quatre fraccions o residu mínim. El model de segregació de residu mínim fa èmfasi en la distinció entre residus orgànics i residus inorgànics, disposant de quatre fraccions per la recollida selectiva: vidre alimentari, paper i cartó, matèria orgànica i fracció inorgànica (envasos lleugers i resta).

La visita guiada a la Planta de Triatge de Molins de Rei té una durada aproximada d'una hora i mitja i pretén donar a conèixer el funcionament d'aquesta instal·lació per sensibilitzar als visitants sobre la problemàtica dels residus i alhora donar-los eines perquè en puguin fer una bona gestió. La visita s'inicia amb una introducció curta a l'exterior de la instal·lació (o a l'aula en grup de màxim 10 participants) en la que es presenta l'AMB i les seves competències en la gestió dels residus municipals. Després de la introducció, es procedeix a visitar la instal·lació mitjançant el circuit de visites. Un cop visitada la planta es retorna a l'exterior de la instal·lació/a la sala, per elaborar les conclusions i reflexionar sobre la responsabilitat de cada ciutadà de cara a una gestió sostenible dels recursos i els residus. Els coneixements adquirits han de motivar la reflexió al voltant dels residus que es generen a l'àrea metropolitana de Barcelona i la pròpia capacitat de la persona per incidir en la gestió d'aquests.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 30/09/21
Fitxa tècnica
16
10-11
12-15
FAMILIA
Tipus d'activitat
Museu
ODS
Puntual
Gratuïta
Idiomes
Castellà, Català