Patufet, on ets?
Una aproximació a l’agricultura per als més petits.
El Museu Terra ofereix propostes educatives basades en l’Educació Cultural per la Sostenibilitat entorn de temes que vinculen medi ambient i ecologia. Amb la memòria que ens aporta el passat imaginem futurs més sostenibles!
A través d'aquesta activitat fem una aproximació a l’agricultura per als més petits.
Els contes ens fan somiar, ens fan descobrir nous mons… I quina millor manera per conèixer com treballaven els pagesos d’abans de la mà del Patufet? Un clàssic per als més petits que ens acompanyarà durant la visita al museu a través d’una representació participativa feta pels infants.
D’aquesta manera, investigarem d’on venia el que menjaven els nostres avis i besavis: el pa, el vi i l’oli, elements centrals de la nostra dieta mediterrània. Recuperant els valors imprescindibles que regien la seva feina: l’esforç, l’estalvi, la previsió, el no llençar res… I, sobretot, el fet de tenir cura de la terra.
I tal i com el Patufet es va amagar sota una col, nosaltres acabarem a l’hort ecològic del museu per veure com finalitza aquesta història i descobrir algun secret més.
- Prendre consciència del llarg camí que segueix un aliment fins a arribar a nosaltres
- Conèixer la feina al camp a través dels conreus de l’olivera, el blat i la vinya
- Descobrir vivencialment un hort ecològic
- Aprendre a respectar les plantes i éssers vius de l’hort
Podeu veure més informació i consultar les fitxes d’aquesta activitat adaptada a diferents nivells educatius al següent enllaç:
https://museuterra.cat/patufet-on-ets/
A través d'aquesta activitat fem una aproximació a l’agricultura per als més petits.
Els contes ens fan somiar, ens fan descobrir nous mons… I quina millor manera per conèixer com treballaven els pagesos d’abans de la mà del Patufet? Un clàssic per als més petits que ens acompanyarà durant la visita al museu a través d’una representació participativa feta pels infants.
D’aquesta manera, investigarem d’on venia el que menjaven els nostres avis i besavis: el pa, el vi i l’oli, elements centrals de la nostra dieta mediterrània. Recuperant els valors imprescindibles que regien la seva feina: l’esforç, l’estalvi, la previsió, el no llençar res… I, sobretot, el fet de tenir cura de la terra.
I tal i com el Patufet es va amagar sota una col, nosaltres acabarem a l’hort ecològic del museu per veure com finalitza aquesta història i descobrir algun secret més.
- Prendre consciència del llarg camí que segueix un aliment fins a arribar a nosaltres
- Conèixer la feina al camp a través dels conreus de l’olivera, el blat i la vinya
- Descobrir vivencialment un hort ecològic
- Aprendre a respectar les plantes i éssers vius de l’hort
Podeu veure més informació i consultar les fitxes d’aquesta activitat adaptada a diferents nivells educatius al següent enllaç:
https://museuterra.cat/patufet-on-ets/
Última actualització: 14/06/24