OTSIERA. Al servei del creixement interior

OTSIERA és un espai que comparteix reflexions, activitats i altres recursos al servei de l’educació de la interioritat.
Com escrivia Merleau-Ponty, el món és el que veiem, però cal aprendre a mirar per veure’l.

Més enllà de la mirada superficial, cal aprendre a mirar per veure; un mirar que vol dir atendre, interessar-se, comprendre, compartir; mirada que alimenta el lligam profund amb la vida des de la descoberta del valor de tot el que existeix, mirada capaç de sorprendre’s. Qui no és capaç de meravellar-se, de percebre la cara misteriosa de la vida, no és viu, els seus ulls s’han apagat -afirmà Albert Einstein; i afegia que aquesta captació és el que constitueix el bressol de l’art, de la ciència, de l’espiritualitat veritables. D’una vida veritablement humana, podríem dir.

Un aprendre a mirar que no té edat, ni fi; que és, més aviat, una aposta per una vida oberta a totes les dimensions de l’existència. I no hi ha cultura humana que no hi hagi fet la seva aportació. De nord i sud, d’est i oest, ens arriba el convit de tots aquells que, abans que nosaltres, s’han deixat interpel·lar per la vida. Homes i dones que han volgut compartir els seus besllums, tempteigs, certeses, encerts i errors, fent servir imatges, metàfores, indicacions, pistes de tota mena… deixant un rastre viu que recorre les generacions. És el seu llegat de saviesa, aquell que trobem en els textos sagrats de les diverses tradicions, el que ens transmeten les paraules dels mestres que, com dits apuntant a la lluna, conviden a la indagació (i no pas a deixar les mirades fixades en el dits!).

Per això, a OTSIERA hi trobareu recursos i materials al servei de la tasca pedagògica, en sentit ampli: en l’àmbit del lleure, de l’educació no formal, en el marc escolar, en l’entorn familiar; per un ampli ventall d’edats.

Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 02/03/22
Fitxa tècnica
3-5
6-7
8-9
10-11
12-15
FAMILIA
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català