LaborEUSS: Orientació preuniversitària, enginyeries industrials

L'EUSS organitza activitats d'orientació preuniversitària per batxillerat i CFGS amb l'objectiu d'apropar l'alumnat al món de l'enginyeria i ajudar-lo en l'elecció dels estudis universitaris.
L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) organitza activitats d'orientació preuniversitària per l'alumnat de Batxillerat i de CFGS amb l'objectiu apropar l'enginyeria als i les estudiants. Aquestes activitats s'anomenen LaborEUSS i són classes didàctiques pràctiques als laboratoris de l'EUSS per apropar l'alumnat a la realitat de l'enginyeria. El centre pot triar entre tres tipus de laborEUSS:

1) Energies Renovables i Eficiència Energètica: En aquesta sessió es valora l'estat actual de les fonts d'energia i s'explica quines són les energies renovables amb més implantació a nivell global. A més, s'ensenya com funciona i quines són les característiques d'un panell fotovoltaic i quins són els elements necessaris per a poder aprofitar l'energia elèctrica del panell i treure'n el màxim profit. Durant aquesta sessió s'utilitzaran eines de simulació i es podrà veure el funcionament d'una instal·lació fotovoltaica.

2) Resistència de Materials: aquesta sessió endinsa l'alumnat al món de l'Enginyeria Mecànica. Presenta diferents tipus d'assaigs mecànics (assaig de tracció, assaig de duresa, assaig d'impacte) i ofereix als i les alumnes la possibilitat d'utilitzar diferents màquines del laboratori i comprovar la resistència de diferents tipus de materials.

3) Sistemes Robotitzats: aquesta classe pràctica d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, ofereix un petit tasts dels sistemes robotitzats. La primera part de la sessió es centra en els sistemes de programació, en concret, la programació automàtica (automatismes) i la programació industrial (robots industrials), mitjançant un exemple de programació amb Codesys amb els PLCs i un exemple de programació amb RobotStudio. Durant la segona part de la sessió, l'alumnat podrà moure els robots gràcies a l'ús de la flexpendant.


Per planificar una d'aquestes activitats contacta amb el Servei Intern de Promoció i Comunicació: promocio@euss.cat
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 20/09/23
Fitxa tècnica
BTX
CF
PROF-FAM
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tecnologia i industria, Orientació acadèmica
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Idiomes
Català