Un dia a Pagès, a la granja Mas la Coromina - ATO natura

Visita a una granja ramadera, Mas la Coromina - ATO natura, on cada visita s'adaptada als cicles escolar per aprendre els cicles del camp, de la vaca, de la llet i des productes que se'n deriven.
La visita a la nostra granja, és molt més que una sortida de camp. Us oferim un ampli programa educatiu que us dona la possibilitat de dissenyar i portar a terme un projecte interdisciplinari de llarga durada.

Els dossiers, adaptats cadascun al temari pedagògic de cada cicle, contenen diferents propostes didàctiques per poder treballar tant a l’aula com al Mas la Coromina (La Vall d'en Bas - la Garrotxa). A més, la visita a la granja està inclosa dins el projecte que us presentem. Tots els dossiers inclouen un treball previ a l’aula, la visita al Mas la Coromina i un treball a l’aula després de la visita.

El treball previ és preparatori. Proporciona informacions bàsiques i propostes d’investigació per entendre l’evolució de la vida al camp a través de la història. Així els alumnes formularan preguntes que podran relacionaramb el Mas la Coromina.

Al Mas la Coromina els objectius generals són: despertar i potenciar una consciència de conviure amb la natura i els seus valors, el cicle de sostenibilitat amb el medi ambient, els animals i les vaques de la granja.

El treball posterior que oferim afavoreix la creativitat intel·lectual i artística dels alumnes. A partir del que han après del treball previ i de la visita al Mas la Coromina, dissenyaran i crearan escenaris i obres inspirats en un possible futur.

Cada projecte té com a objectiu principal presentar de manera transversal els continguts necessaris per poder assolir les competències bàsiques pròpies de cada àmbit del coneixement del medi, i que això permeti a l’alumne incidir en la millora del seu entorn i fer-ne un ús sostenible.

Donant l’oportunitat de poder treballar a l’aula els coneixements generals, els alumnes els relacionen amb els aprenentatges adquirits directament al Mas la Coromina, i, així aquesta experiència interdisciplinària s’acaba a l’escola amb activitats didàctiques i lúdiques.

+info: www.maslacoromina.cat | info@maslacoromina.cat | T. 699.74.67.52
Material complementari
Dossier de presentació per escoles
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 05/07/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Granja-escola / nucli zoologic, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Emprenedoria
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Castellà, Català