Musicontes

Els Musicontes d'en Marcel són un recull de contes tradicionals adaptats així com d'altres més desconeguts.

Coneixerem la guitarra amb el conte de "La caputxeta vermella" i "El caçador de bolets" i aprofitarem per cantar la cançó de La bicicleta (que utilitza la protagonista), tot acompanyat de la participació molt activa del públic i amb tocs d'humor.
(guitarra i cançó)

També viatjarem fins al poble d'El flautista d'Hamelín, a on podrem repassar aquesta coneguda història i veure en primera persona la tan especial flauta màgica (Hulusi).

Si ens volem enlairar fins a les estrelles, ho farem amb "La violinista que volia viatjar al sol", i de fet podrem veure en directe com s'enlaira el petit coet de la nostra protagonista
(violí + petit "truc de màgia").

Viatjant fins als deserts australians podrem fer de cangurs saltimbanquis, descobrint un instrument molt curiós i ballant i saltant com el protagonista d'aquest conte. També podrem representar a tots els animals que tenen presència en aquesta història.
(Didjeridú i cançó cantada+ball)

Tornant als contes de sempre, tenim un conte d'origen Noruec on els protagonistes són tres germanes cabretes que els hi agrada molt cantar i un ogre rondinaire que vol tocar el seu instrument infernal o bé cruspir-se alguna cabreta despistada.
(cançó de "Els colors" i viola de roda)

Per seguir repassant els sons que fan els animals així com un petit popurri de cançons, tindrem el conte de la rateta no tan presumida, però sí rockera que voldrà formar un grup de música ben estrafolari.
(Popurri d'instruments i cançons)

I per finalitzar la sessió tindrem un conte d'origen iroquès que ens parlarà sobre l'origen de les estrelles i dels petits guerrers i guerreres dels pobles indis de nord Amèrica.
(Flauta nativa)

Com a recurs a part del recull de contes també es poden incloure danses com per exemple "Ulele", a on viatjarem a l'Àfrica, "El baile de la fruta" on farem tots plegats un memory macedònia i d'altres...
Els Musicontes d'en Marcel són un recull de contes tradicionals adaptats així com d'altres més desconeguts, adreçats als més menuts, de P1 a P5. Diversió, música, aventures, moviment, emocions, màgia.
Última actualització: 17/11/21
Fitxa tècnica
INF1
INF2
EE
Tipus d'activitat
Audició musical, Teatre
Àrea de coneixement
Música, Educació cívica, en valors i per la pau
ODS
Fins a 1h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't