Mapa religiós de Catalunya

El Mapa religiós de Catalunya és un projecte que té per objectiu identificar i conèixer amb profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de totes les confessions presents a Catalunya.
El Mapa religiós de Catalunya és un projecte impulsat i finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu identificar i conèixer amb profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de totes les confessions presents a Catalunya.
El Mapa religiós de Catalunya que recull amb dades de 2021 les xifres en l’àmbit municipal i comarcal sobre els llocs on es fa culte habitualment. L'estudi comptabilitza un total de 7.275 centres arreu del territori català, corresponents, principalment, a 14 confessions religioses.

La iniciativa comença l’any 2001, quan l'aleshores Secretaria de Relacions amb les Confessions Religioses de la Generalitat de Catalunya (avui Direcció General d’Afers Religiosos) encarrega al grup de recerca ISOR -Investigacions en Sociologia de la Religió, de la Universitat Autònoma de Barcelona, el disseny d’un mapa de minories religioses. Des d’aleshores, s’han dut a terme diverses actualitzacions per obtenir la informació de tots els llocs de culte que tenen activitat a Catalunya. Les dades referents a l’Església catòlica són proporcionades per les diòcesis amb seu a Catalunya. L'any 2021 s'ha dut a terme la setena actualització del Mapa religiós de Catalunya, que ha anat a càrrec de la Fundació Pere Tarrés.

La informació del Mapa religiós es concreta en un estudi que incorpora, per una banda, informació quantitativa amb el recull de dades específiques sobre cada centre religiós establert a Catalunya, i, per una altra, informació qualitativa recollida a partir de les entrevistes als representants de confessions, centres de culte, organitzacions i entitats religioses. Tot plegat amb la voluntat de conèixer amb profunditat les comunitats religioses presents a Catalunya i oferir un retrat rigorós sobre la situació religiosa a Catalunya.

Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 26/05/23
Fitxa tècnica
16
Tipus d'activitat
Recurs online
Temàtica
ODS
Puntual
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català