L'Scriptorium va a l'escola

L’Scriptorium de Ripoll és una exposició permanent, que de manera interactiva i didàctica, ofereix la possibilitat de conèixer el passat cultural de la població i la importància que el Monestir de Santa Maria de Ripoll, va tenir al llarg dels segles X-XII, en la producció i còpia de manuscrits, que van esdevenir dels més importants d'Europa. El visitant, ja sigui gran o petit, aprendrà com es fabrica un pergamí, com s'aconsegueix que una ploma d'oca escrigui, com es relligava un còdex medieval, i el més important de tot, és que un cop acabada la visita, podrà fer ell mateix de monjo copista, posant en pràctica el què ha après a l'exposició.
La visita a l’exposició Scriptorium de Ripoll, està pensada com una activitat didàctica destinada a complementar l’estudi de l’època medieval, des d’una perspectiva històrica i com a llegat d’un patrimoni cultural passat i identitari, propi de la nostra cultura.

El coneixement de l’època medieval es fa des de diferents àmbits d’estudi: la seva organització política, els diferents estaments de la societat medieval, el seu art,... En aquest sentit l’Scriptorium aprofundeix en la importància de la religió en època medieval, en la conservació i el valor que es donava a la cultura i en el valor artístic dels primers llibres de la història, els còdex medievals fets als escriptoris dels monestirs.

Possibilitat de fer una MALETA VIATJERA: Traslladem l’Scriptorium a les aules!
Un dels nostres monitors es trasllada a l’escola per fer una explicació amb suport audiovisual sobre el treball dels monjos copistes al Monestir de Santa Maria de Ripoll, i seguidament, es fa el taller “Fes de monjo copista”.

Conèixer com vivia la comunitat benedictina del Monestir de Santa Maria de Ripoll. La visita es complementa amb un taller, en el qual els alumnes es converteixen en monjos i monges copistes.
Última actualització: 09/07/21
Fitxa tècnica
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't