La Laura i en Joan treuen tot el suc a la recerca (tecnologia dels aliments)

Aplicant el mètode científic descobrim què contenen alguns dels aliments que mengem. Analitzem els nutrients de mostres de suc i pernil i desvelem la importància de mirar les etiquetes dels aliments.
La Laura i en Joan visiten les escoles. L’activitat de contacontes destinada a 4t i 5è de primària s’inspira en el contingut d’un conte de la col·lecció dels contes de la Laura i en Joan. Dura 90 minuts i és una activitat vivencial i manipulativa que consta d’una posada en escena del conte i una part experimental, en què els alumnes es converteixen en investigadors i investigadores.

La recerca científica està darrere de pràcticament tots els àmbits, també el dels aliments. En aquesta activitat descobrirem, aplicant el mètode científic, què contenen alguns dels aliments que mengem. Experimentarem amb mostres de suc de taronja i pernil cuit i analitzarem alguns dels seus nutrients essencials, per evidenciar la importància de revisar les etiquetes nutricionals dels aliments. Gràcies a la tecnologia dels aliments despertarem el pensament crític per ampliar la perspectiva respecte al nostre consum alimentari.
Material complementari
Fitxa didàctica
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 19/09/22
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Teatre
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Tecnologia i industria, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català