La Laura i en Joan en una recerca molt espacial (astronomia)

Recordem la composició del Sistema Solar i descobrim com s'estudiava el cel abans i avui dia. Fabriquem un telescopi i utilitzem el luxímetre per descobrir nous planetes.
La Laura i en Joan visiten les escoles. L’activitat de contacontes destinada a 4t i 5è de primària s’inspira en el contingut d’un conte de la col·lecció dels contes de la Laura i en Joan. Dura 90 minuts i és una activitat vivencial i manipulativa que consta d’una posada en escena del conte i una part experimental, en què els alumnes es converteixen en investigadors i investigadores.

Els mètodes d'observació i estudi de l'espai han sigut molt diferents al llarg de la història. Des de l'observació del cel nocturn a ull nu fins a la utilització de les tecnologies més modernes, ens ha permès anar coneixent la composició de l’univers. En aquesta activitat recordarem la composició del Sistema Solar i descobrirem a través de l’experimentació, com estudiaven el cel els nostres avantpassats i com l'estudiem avui dia. Fabricarem el nostre propi telescopi i farem servir els luxímetres per a desvetllar com es descobreixen nous planetes localitzats al voltant de les estrelles.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 26/04/24
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Teatre
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català