LA FÀBRICA ASLAND

Les restes de la Fàbrica Asland posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana i enmig d’un singular entorn natural.
La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro dins del terme municipal de Castellar de n’Hug, es va tancar fa gairebé 60 anys. Les restes avui encara visibles posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana i enmig d’un singular entorn natural. Eusebi Güell és el fundador de la Companyia General d’Asfalts i Pòrtland que va dur a terme la construcció de la primera fàbrica que produïa pòrtland a tot l’estat espanyol, inaugurada el 1904 en aquest inhòspit indret per aprofitar la pedra calcària, l’aigua i el carbó que contenia. Actualment forma part del sistema territorial mNACTEC i va ser declarada BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) l’any 2005.

La visita guiada comença amb la reproducció d’un audiovisual de 5 minuts, imatges originals gravades l’any 1920 on es veu el procés de producció del pòrtland en aquesta fàbrica. Es continua per l’espai expositiu explicant des del descobriment del ciment pòrtland, a la fundació de l’empresa i la construcció d’aquesta fàbrica de ciment, les diferents etapes de la seva història fins al seu tancament l’any 1975. Per últim, es poden visitar els interiors d’aquesta majestuosa construcció, les seves galeries i els dipòsits, unes restes de patrimoni industrial arqueològic úniques.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 31/08/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Arquitectura, Tecnologia i industria, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Fins a 1h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català