La depuradora d’aigües residuals i la planta de compostatge

En aquesta activitat s’explica el procés de depuració biològica de les aigües residuals, des de la claveguera fins a l’obtenció de compost per a fertilitzar sòls amb els fangs resultants.
Amb els alumnes d’ESO es visita la Planta Depuradora de Sant Fruitós. Els alumnes de batxillerat, cicles formatius i universitaris poden visitar l’EDAR de Manresa i la Planta de Compostatge annexa.

La primera part de la visita segueix la “línia d’aigua”: reixes, dessorrador-desgreixador, decantació primària, tractament biològic, decantació secundària i abocament al riu. A continuació seguim la “línia de fangs”, que és el tractament dels fangs retirats de l’aigua en els decantadors i que consisteix en: espessiment, digestió anaeròbica, assecatge i compostatge. El que surt d’aquestes instal·lacions és aigua depurada i adob per a fertilitzar els sòls, per tant, és un bon exemple d’actuació correctora de l’impacte de l’activitat humana sobre el medi.

A més de les depuradores de Manresa i St. Fruitós, es poden visitar altres depuradores gestionades per Aigües de Manresa: El Pont de Vilomara, Navàs i Sant Salvador de Guardiola.

Grup mínim de 15 alumnes. En cas de no arribar al mínim d’alumnes, l’activitat es pagarà per 15.

Els centres d’alta complexitat tindran un 25% de descompte.

Per tal de reservar aquesta activitat heu d'omplir el següent formulari: https://www.parcdelasequia.cat/servei-educatiu/inscripcions/

Qualsevol qüestió no dubteu en contactar amb nosaltres!
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 16/08/22
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Química, Tecnologia i industria
Temàtica
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català