La Conca a través del temps

Un recorregut dinàmic i participatiu per la història de Catalunya, a través dels rics vestigis conservats a la Conca de Barberà.
Catalunya té una història mil·lenària i la Conca de Barberà n'és un bon exemple. Aquesta experiència dinamitzada permet als visitants conèixer, tocar i sentir la història del nostre país, protagonitzada per cultures ben diferents, a partir dels vestigis que ens envolten.

El repte prehistòric de fer i conservar el foc, les inquietuds espirituals de les pintures rupestres i dels primers enterraments planificats. L'evolució de l'agricultura, la ramaderia i l'artesania, lligada a la transformació tecnològica i de l'hàbitat. L'aparició i el desenvolupament dels poblats, del comerç, de l'escriptura i de la moneda. La petjada d'ibers, fenicis, grecs i romans i, l'aportació de visigots, musulmans i jueus. Finalment, l'edat mitjana, caracteritzada pel feudalisme, el vassallatge i les corts. Gènesi de l'art gòtic, dels artesans i de l'expansió dels ordes monàstics: tradicionals i militars, així com bressol de les ciutats i la burgesia.
Material complementari
Fitxa tècnica
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 09/10/23
Fitxa tècnica
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Pintura, Tecnologia i industria, Història, cultura i patrimoni
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català, Castellà