Jugar amb foc

Coneixements científics i art es donen la mà per ajudar-nos a prendre consciència de com ha de ser la nostra convivència amb aquest element fascinant. Juguem amb foc?
El Museu de la Vida Rural ofereix propostes educatives basades en l’Educació Cultural per la Sostenibilitat entorn de temes que vinculen medi ambient i ecologia. Amb la memòria que ens aporta el passat imaginem futurs més sostenibles!

En aquesta activitat, coneixements científics i art es donen la mà per ajudar-nos a prendre consciència de com ha de ser la nostra convivència amb aquest element tan fascinant: el foc.

Des de l’antigor ha estat present en multitud de festes i rituals. Però, especialment en els darrers temps en el context de l’actual emergència climàtica, la notícia d’un incendi ens trasbalsa, ens alerta i ens recorda, més que mai, la seva força destructora.

La visita a aquesta exposició ens permet apropar-nos de forma didàctica a aquest element natural tan necessari com perillós, conèixer els tipus d’incendis forestals, el saber fer dels bombers així com plantejar la nostra responsabilitat i les bones pràctiques que podem realitzar en el marc d’estratègies de prevenció.

OBJECTIUS

- Sensibilitzar sobre la problemàtica dels incendis forestals

- Comprendre les causes dels incendis i les seves conseqüències

- Entendre el foc com una pertorbació natural i habitual en les regions mediterrànies

- Promoure l’oportunitat que pot suposar el desenvolupament d’una economia rural sostenible en la generació d’un paisatge resilient als grans incendis forestals

- Prendre consciència de com podem ser part del problema o de la solució

- Adquirir valors de ciutadania ambiental activa

- Utiltizar l’art com a forma de coneixement i expressió

Podeu veure més informació i consultar la fitxa d’aquesta activitat adaptada a diferents nivells educatius al següent enllaç:

https://museuvidarural.cat/visita-exposicio-jugar-amb-foc/
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 27/01/22
Fitxa tècnica
PROF-FAM
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Exposició, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Artesania, Coneixement del medi i Biologia, Història, cultura i patrimoni
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català