Juga la Peripècia del Retorn a La Capona: una ruta única per entendre la pedra seca

Jugant a aquesta Peripècia ajudaràs a que les construccions de pedra seca no caiguin en l’oblit…i que l’etèria Acor torni a casa seva.
T’hi apuntes? És totalment gratuït!
Fa molts anys, al món hi vivien les etèries, guardianes de la terra forjades a partir de la imaginació de les persones. Però, amb el pas del temps, els éssers humans han anat oblidant-se d’elles. L’etèria guardiana de la Capona és l’Acor i va estar a punt de desaparèixer: les terres que conreava i les construccions de pedra seca on vivia van estar abandonades durant molt de temps.
Vols fer un viatge al passat? La ruta de la Capona constitueix un autèntic museu a l’aire lliure on hi trobaràs en un recorregut d’un quilòmetre i mig de construccions de pedra seca com ara barraques, cossiols, marges, amagatalls…i moltes altres sorpreses!
Es tracta de construccions de gran valor històric, de les més importants de Catalunya, que es van edificar pedra sobre pedra - sense elements com el fang o el ciment- trobant el punt d’equilibri entre elles.
Ara, ha arribat l’hora que juguis a Peripècia i coneguis aquest patrimoni d’incalculable valor… i l’ajudis a construir la pròpia llar de l'Acor amb pedra seca!
Material complementari
Joc descarregable amb pdf
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 17/06/24
Fitxa tècnica
6-7
10-11
FAMILIA
Tipus d'activitat
Visites, Recurs online
Temàtica
ODS
Diària
Gratuïta
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català