FABRICANT CIMENT PÒRTLAND

Els alumnes podran descobrir quines són les matèries primeres del ciment, com es duu a terme el procés de transformació i la seva relació amb la ubicació del a fàbrica Asland.
La producció industrial de ciment pòrtland és un procés complex que requereix matèries primeres específiques i fonts d’energia fàcilment abastables a Castellar de n’Hug i els seus voltants. En aquest taller els alumnes hi podran descobrir quines són aquestes matèries primeres, com es duen a terme les diverses fases del procés de transformació i la seva relació amb la ubicació del a fàbrica de ciment Asland al Clot de moro. Els objectius didàctics són descobrir les fases de producció del ciment així com les seves necessitats i els materials implicats; entendre les condicions necessàries per a la producció de ciment i identificar-les al Clot del moro.

També es fa una visita guiada que comença amb la reproducció d’un audiovisual de 5 minuts, imatges originals gravades l’any 1920 on es veu el procés de producció del pòrtland en aquesta fàbrica. Es continua per l’espai expositiu explicant des del descobriment del ciment pòrtland, a la fundació de l’empresa i la construcció d’aquesta fàbrica de ciment, les diferents etapes de la seva història fins al seu tancament l’any 1975. Per últim, es poden visitar els interiors d’aquesta majestuosa construcció, les seves galeries i els dipòsits, unes restes de patrimoni industrial arqueològic úniques.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 31/08/21
Fitxa tècnica
CM
CS
ESO1C
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Arquitectura, Tecnologia i industria, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Fins a 1h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català