Empúries: ciutat romanna

Recorregut temàtic pels principals espais de la ciutat romana per descobrir la història de l'antiga Emporiae i comprendre com es va iniciar la romanització i què va suposar
Aquesta visita proposa un recorregut pels principals espais de la ciutat romana per a descobrir la història d'Emporiae, des dels seus inicis com a campament militar a la seva posterior transformació en ciutat. Ens fixarem en aquells espais arqueològics que han estat excavats per a comprendre com s'estructurava una ciutat romana, quins eren els seus principals espais públics i privats, i com es duia a terme l'organització econòmica i política del territori.

Des de la seva arribada a Empúries, els romans consideraren aquest indret com un enclavament estratègic pel control del Mediterrani i pel procès de romanització que acabaria per convertir la península en província de l'Imperi Romà. Aquesta visita aprofundeix en la descoberta de la cultura romana i en aspectes molt diversos d'aquesta com són la religió, la tecnologia, el mode de vida, les creences o l'organització de la societat.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 26/03/23
Fitxa tècnica
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Anglès, Català, Castellà