El joc del Riu. Tal com raja!

Joc de simulació per tal de que els i les alumnes comprenguin l'afectació que pateixen els rius durant el seu recorregut, tant del medi natural com de les activitats humanes
En petits grups, els i les alumnes formaran diferents rius, que començaran el joc amb tota la seva aigua neta (naixement, a la muntanya). A partir d'unes petites proves d'habilitat, uns petits jocs d'observació, concentració i deducció, cada riu anirà construint el seu recorregut pel territori, visitant llocs que li aportaran aigua (font, torrent,...) i li'n prendran (éssers vius, humitat del sòl,...), fins i tot, alguns altres li agafaran aigua i li retornaran contaminada, per matèria orgànica i/o productes químics (ciutats, granges, indústries,...). Depenent de la seva habilitat, i de l'atzar, els rius es poden trobar amb depuradores biològiques o químiques que li netegin l'aigua..., o potser no.
Un cop finalitzat (arribats a la desembocadura), cada petit grup haurà d'analitzar el recorregut que ha fet el seu riu, si ha estat útil o no per a les persones, si aquestes n'han tingut cura de la seva aigua, si es podria millorar d'alguna manera, etc., i ho posarem en comú amb la resta del grup.
D'una forma senzilla i divertida, l'alumnat pren consciència de la importància dels rius en la nostra societat, així com de la facilitat de malmetre la seva aigua, i alhora, de com n'és de difícil netejar-la.
*Realitzarem un full de treball, per a dur el recompte de l'aigua neta i contaminada, durant l'activitat. En finalitzar, podem facilitar un altre per a la conclusió.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/02/23
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Geologia, Aprenentatge Servei
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català