Divulcat, divulgació científica en català

Projecte de divulgació científica en el qual alguns dels millors investigadors/ores i grups d'investigació dels territoris de llengua catalana tenen l'oportunitat d'anar difonent les seves recerques.
Divulcat és una plataforma digital de blogs de divulgació científica en català, que supera el milió de visites. Actualment uns 80 investigadors/ores i grups d'investigació participen en el projecte difonent les seves investigacions, els seus pensaments i preocupacions dins del seu àmbit de treball, per tal de popularitzar la ciència amb rigor.

Pensem que és un espai molt necessari en un entorn on la ciència es diversifica i complica dia rere dia. És un projecte pioner de divulgació científica en línia per cobrir un espai gairebé inexistent de difusió del coneixement en llengua catalana, amb la clara intenció de pal·liar la distància entre ciència i coneixement públic, i donar a conèixer al públic general les novetats, teories i opinions científiques actuals dels diversos camps de la ciència.

Divulcat va veure la llum el febrer del 2018, i ofereix la consulta i la lectura de tots els articles en obert i gratuïtament, per satisfer al màxim els objectius del projecte.

Al capdavant de Divulcat hi ha l’equip editorial de Fundació Enciclopèdia Catalana, i Josep M. Trigo, científic titular de l’Institut de Ciències de l’Espai, membre de l’Institut d’Estudis Espacials, com a responsable científic.

Cada científic o grup d’investigació disposa a Divulcat d’un blog en el qual publica articles amb la periodicitat i ritme que desitja. La pàgina d’inici de cada blog mostra tots els articles ordenats cronològicament, de més recents a més antics, i ofereix un espai de presentació del científic o del grup de recerca en què consta l’àmbit de treball, el currículum i altres dades d’interès per als usuaris.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 27/05/24
Fitxa tècnica
12-15
16
FAMILIA
Tipus d'activitat
Recurs online
Temàtica
ODS
Diària
Gratuïta
Idiomes
Català