Descobriu les viles florides

Els municipis Viles Florides són aquells pobles i ciutats que treballen per a la millora de l’espai urbà i de la qualitat de vida dels seus habitants.
El moviment Viles Florides promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. Viles Florides vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Els municipis Viles Florides són aquells pobles i ciutats que treballen per a la millora de l’espai urbà i de la qualitat de vida dels seus habitants. Aquesta és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que va més enllà de propiciar espais agradables i posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu de parcs i jardins.

El moviment és obert a tothom i poden participar-hi els municipis, a nivell institucional, així com qualsevol altre col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. Al llarg dels anys, Viles Florides ha anat creixent de forma exponencial i actualment ja arriba a més de 137 municipis de Catalunya i, en aquesta edición 2020, es sumen al moviment les primeres parròquies andorranes. També formen part del projecte desenes de col·lectius que treballen per fer créixer el verd a casa nostra. Parcs, escoles, casals, comerços, càmpings, hotels, restaurants, balcons o terrasses són benvinguts al moviment Viles Florides.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 07/03/23
Fitxa tècnica
FAMILIA
Tipus d'activitat
Museu
ODS
Gratuïta
Idiomes
Català