Del silenci a la paraula

"Del Silenci a la Paraula" fa tallers d'expressió corporal per millorar l'autoestima i la confiança en la diferència, trencant prejudicis. Recrea reptes diaris per a l'acceptació de les imperfeccions
Del Silenci a la Paraula és un projecte creat a partir del documental El silenci del Jonc  (2012, dirigit per Susanna Barranco, amb la col·laboració de Dincat, Aspasim, Fundació Rosella i Fundació Catalana de Síndrome de Down, l’objectiu del qual és donar eines per a millorar l’autoestima, la confiança en un mateix i el valor de la diferència. El projecte es basa en uns tallers d’expressió corporal, basats en tècniques teatrals, amb la intenció de fer passar pel cos actituds i reflexions que ajudin a fomentar el coneixement i l’acceptació d’un mateix. A partir de les dificultats que presenten els testimonis d’El silenci del Jonc es proposen diferents situacions en què els i les participants dels tallers es puguin identificar, unes situacions que volen recrear la vida quotidiana i les sensacions i emocions del dia a dia d’una persona amb més dificultats.

La vida dels éssers humans és, indubtablement, complexa, però sovint resulta molt més complicada del que seria desitjable. Les relacions interpersonals i les generalitzacions que fem a partir de les nostres experiències ens porten a la creació d’uns prejudicis, d’unes idees preconcebudes, que acaben per malbaratar les nostres possibilitats per desenvolupar el millor de nosaltres mateixos. Una d’aquestes idees preconcebudes és la que considera a les persones amb qualsevol mena de discapacitat -però, sobretot, si es tracta d’una discapacitat intel·lectual- com a éssers incapaços de desenvolupar-se plenament. El fet de que, en efecte, no s’ajustin a les mesures estàndard del que es considera “normal”, ens fa oblidar que tots manifestem, d’una forma o una altra, moltes altres disfuncions, mancances i imperfeccions. Tot ésser humà és imperfecte, i el grau d’imperfecció que ens toca a cadascun de nosaltres no pot, de cap manera, menystenir el nostre dret -el de qualsevol ser considerats com un ésser humà complet.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 01/07/25
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Educació Emocional, Teatre, Educació cívica, en valors i per la pau
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català