CONSTRUIR AMB CIMENT

Aquest taller permet que els alumnes experimentin amb les propietats del ciment que en fan d’ell un material de construcció clau en la transformació del paisatge.
De la fàbrica de ciment Asland en va sortir gran part del ciment necessari per a les grans obres públics del segle XX a Espanya, com ara pantans, línies ferroviàries o canals de regatge, sent un factor clau per a la modernització de tot el país. Aquest taller permet que els alumnes experimentin amb les propietats del ciment que en fan d’ell un material de construcció clau en la transformació del paisatge, crearan la mescla i construiran un petit mur amb totxanes. Els objectius didàctics son entendre la importància del ciment pòrtland com a eina per transformar el paisatge i fer-lo més habitable per a les persones.

També es fa una visita guiada que comença amb la reproducció d’un audiovisual de 5 minuts, imatges originals gravades l’any 1920 que on es veu el procés de producció del pòrtland en aquesta fàbrica. Es continua per l’espai expositiu explicant des del descobriment del ciment pòrtland, a la fundació de l’empresa i la construcció d’aquesta fàbrica de ciment, les diferents etapes de la seva història fins al seu tancament l’any 1975. Per últim, es poden visitar els interiors d’aquesta majestuosa construcció, les seves galeries i els dipòsits, unes restes de patrimoni industrial arqueològic úniques.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 31/08/21
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Arquitectura, Tecnologia i industria, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Fins a 1h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català