Descobreix l'origen de la vinya!
Un passeig en un entorn privilegiat de vinyes i oliveres per conèixer les darreres investigacions efectuades al bressol de la vitivinicultura al Penedès, de la mà d’un dels arqueòlegs de l’equip d’inv
L’equip d’arqueòlegs que investiga a Font de la canya us convida a descobrir aquest centre de mercaderies de l’època dels ibers, situat al cor del Penedès (segles VII-I ac). Un viatge en el temps que us permetrà conèixer el bressol de la viticultura al Penedès.
L’emmagatzematge i la distribució de cereals, base de l’agricultura i de l’alimentació de l’època, va ser l’activitat principal a Font de la canya. Ho demostra l’excavació arqueològica de centenars de sitges o dipòsits de cereals, així com diversos espais de treballs destinats a la gestió de cereals i altres mercaderies.
Els materials arqueològics recuperats, rics i sovint excepcionals, ens informen sobre l’economia de la cultura ibèrica i els intercanvis comercials amb diferents cultures del Mediterrani, com ara la fenícia, la grega, la cartaginesa i la romana. Això li confereix un caràcter cosmopolita, transformador i comercial.
Les excavacions arqueològiques han identificat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al territori, que es remunten al segle VII aC, i s’associen als intercanvis comercials amb la cultura fenícia.
L’emmagatzematge i la distribució de cereals, base de l’agricultura i de l’alimentació de l’època, va ser l’activitat principal a Font de la canya. Ho demostra l’excavació arqueològica de centenars de sitges o dipòsits de cereals, així com diversos espais de treballs destinats a la gestió de cereals i altres mercaderies.
Els materials arqueològics recuperats, rics i sovint excepcionals, ens informen sobre l’economia de la cultura ibèrica i els intercanvis comercials amb diferents cultures del Mediterrani, com ara la fenícia, la grega, la cartaginesa i la romana. Això li confereix un caràcter cosmopolita, transformador i comercial.
Les excavacions arqueològiques han identificat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al territori, que es remunten al segle VII aC, i s’associen als intercanvis comercials amb la cultura fenícia.
Última actualització: 06/10/22