"Fes d'etnògraf" al Museu Etnogràfic de Ripoll

Descobreix les maneres de viure en el passat recent i en l'àmbit local. Els alumnes es converteixen en investigadors tot treballant en grup per analitzar un objecte i esbrinar la seva utilitat.
La visita té com a principal objectiu posar en valor el patrimoni etnològic i la cultura tradicional, propi del nostre país per facilitar a l’alumne, les eines per ubicar-se en el seu medi, de manera que pugui entendre’l i respectar-lo.
Al llarg de la visita es mostren maneres de viure en el passat recent i en l’àmbit local, descobrint punts en comú al llarg del territori català, que posen en valor i en context l’arrelament i la identitat. A més ajuden a crear vincles territorials i a entendre i compartir les diferents cultures actuals.

Seguidament de la visita pel museu, es realitza el taller “Fes d’etnògraf”, que pretén posar en valor els objectes quotidians i l’estudi que des de l’etnologia se’n fa. Així durant una estona, els alumnes es converteixen en investigadors, tot fent un treball en grup, consistent en investigar un objecte i esbrinar el nom i per a què podia servir. L’objecte és una peça original de la col·lecció.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 19/07/23
Fitxa tècnica
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni, Recerca
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català