Connectant mons - Drets sense fronteres

Connectant mons combina l'activitat a l'aula amb el treball col·laboratiu en línia, on participen més de 12.000 alumnes de diferents països i realitats i és treballa amb 8 llengües diferents.
Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 6 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.

Es treballa a través d’una plataforma telemàtica multilingüe en 8 llengües (italià, castellà, portuguès, anglès, francès, gallec, català i èuscar), en la qual s’interacciona i es treballa de manera cooperativa, organitzats en equips de treball de la mateixa franja d’edat.

Cada any treballem una temàtica concreta relacionada amb l’educació per a una ciutadania global, com ara els drets laborals, el canvi climàtic o la pobresa, amb propostes didàctiques adequades a l’edat.

Els objectius generals :
- Afavorir el diàleg intercultural entre nois i noies d’entorns socials i geogràfics diferents.
- Facilitar un espai de treball cooperatiu efectiu a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que possibiliti el coneixement mutu, permeti compartir realitats diverses i descobrir problemes comuns, basant-se en el lema "pensa globalment, actua localment".
- A partir de la reflexió sobre l’entorn proper i el coneixement sobre la realitat de la resta dels i les participants, prendre consciència sobre les causes que provoquen que una majoria de la població mundial no pugui satisfer les necessitats bàsiques i no tingui oportunitats i drets, i elaborar conjuntament una proposta-compromís

Quant temps hauré de dedicar-hi?
L’activitat té 3 grans fases:
1- Durant les 3 setmanes prèvies a l’activitat, s’obre un mòdul telemàtic per al professorat que serveix per preparar l’activitat. A aquesta fase pots dedicar-hi el temps que consideris necessari.
2- L’activitat amb l’alumnat dura 12 setmanes i està plantejada per dedicar-hi un mínim d’1 hora setmanal. Al llarg d’aquestes setmanes, cada grup accedeix a la plataforma online de Connectant mons, per mitjà de la qual es va seguint l’evolució de l’activitat. Hi ha un primer treball amb el grup-classe, a l’aula, i un segon treball, a través d’Internet, amb les altres classes del teu equip de treball.
3- Per acabar, a Espanya alguns alumnes de secundària i/o de primària participen en trobades presencials d’1 o 2 dies, per posar en comú les seves reflexions i propostes.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 13/10/21
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
ApS i Voluntariat, Projectes de llarga durada, Recurs Online
Àrea de coneixement
Creixement personal, Educació cívica, en valors i per la pau, Tutoria i convivència
Temàtica
ODS
Llarga durada
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes