Visita el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

L’activitat del Museu engloba exposicions permanents, itinerants, temporals i experiències o tallers entorn temes de ciència, tècnica o patrimoni.
El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. Està situat en un emplaçament únic: el vapor Aymerich, Amat i Jover, una antiga fàbrica tèxtil d'estil modernista que destaca per la seva coberta de voltes catalanes de maó de pla.

L’activitat del Museu engloba exposicions permanents, itinerants i temporals, i experiències o tallers entorn temes de ciència, tècnica o patrimoni. En destaquen principalment les exposicions permanents “La fàbrica tèxtil”, que recrea l’ambient de la fàbrica, el brogit dels telers i els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i dels telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer. I l’exposició “Enérgeia”, un recorregut per les diferents fonts d’energia com a motors de l’activitat humana i la industrialització a través d’experiències pràctiques i interactives. Dels tallers, destaquen el taller de física, on els alumnes coneixen com era un laboratori de física experimental de començament de segle XX i realitzen els experiments que van servir per entendre els fenòmens físics que ens envolten.O el taller de química, on es desenvolupen conceptes per a la comprensió dels avenços científics i les aplicacions actuals de la química.

La visita al mNACTEC permet aprendre d’una manera dinàmica a partir de la interacció amb diferents mòduls i àrees de coneixement. L’ampli ventall d’oferta educativa s’adapta curricularment als diferents nivells i necessitats educatives.

Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 06/07/21
Fitxa tècnica
CM
CS
ESO1C
ESO2C
EE
Tipus d'activitat
Concursos i premis, Exposició, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Química, Tecnologia i industria, Història, cultura i patrimoni, Matemàtiques, Transport i seguretat vial
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes