MÓN SANT BENET: Per sucar-hi pa

El pa era un dels aliments més comuns a l’edat mitjana, però de ben segur que no ens imaginem de què podia estar fet el pa de l’època medieval... Des del blat fins els aglans coneixerem com eren els pans que es menjaven els nobles i com eren els que es menjaven els pagesos. I per acompanyar el pa descobrirem també la salsa de l’almadroc, condimentada amb refinades espècies vingudes de l’Orient. Elaborarem dues receptes ben diferents que tastarem un cop acabi l’activitat!

OBJECTIU: Aproximar-se a l’època medieval a partir de la cuina i entendre les diferències socials des de l’àmbit culinari. Apreciar els sabors
oblidats al llarg del temps.

“Món St Benet proposa als professionals de l’ensenyament un seguit d’activitats educatives, convençuts que el conjunt patrimonial i cultural del Monestir i d’Alícia han de ser una eina d’educació i un espai lúdic d’aprenentatge i de valorització de la història, l’art, l’entorn natural, l’alimentació i la seva relació amb els avenços científics i tècnics. El programa educatiu, confeccionat a partir dels currículums escolars i que consta de visites i tallers per a tots els nivells educatius, fa un èmfasi especial en els continguts procedimentals, és a dir, l’objectiu és que l’experimentació sigui la principal activitat d’aprenentatge.
Aquesta és la característica diferencial dels tallers de cuina i alimentació, dels tallers d’història relacionats amb el monestir, dels tallers d’entorn a partir de les arts plàstiques i de les activitats a l’hort d’aprendre.”
Taller de cuina i història medieval
Última actualització: 07/07/21
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Cuina, Història, cultura i patrimoni
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't