CONTES QUE SONEN

Espectacle que combina contes tradicionals amb cantarelles, ambientats amb elements plàstics i personatges reals, amb la música en directe
Amb aquest títol s’aplega una col.lecció de contes que tenen com a denominador comú el seu sentit musical.

Es tracta d’un espectacle de petit format, de configuració variable basada en un ampli repertori que permet triar els contes més adients per al moment i les edats adequats.

Està interpretat per dos actors/músics, Marta Albir i Carles Bertrand, nucli del grup Toc de Retruc, que d’una manera amena i fresca van alternant la narració, la música i la participació del públic. Per a tot això es basen en l’experiència acumulada durant trenta-cinc anys de treball continuat amb públic infantil, en especial amb els espectacles de més gran format que amb Toc de Retruc han donat a conèixer per tot el país.

Entre el repertori de contes n’hi trobem de clàssics que han estat adaptats i per als que s’ha creat la música o cançons; d’altres de tradicionals que tenen la seva pròpia cantarella; d’altres de creació pròpia.

En tots ells es sòl crear un diàleg amb el públic, en especial pel que toca la part més musical o d’efectes de so.

FITXA TÈCNICA
A l’escola:
Adreçat a infants de 4 a 7 anys
- Durada de l'espectacle: 50 min.
- Temps de muntatge/desmuntatge: 45 min. aprx.
- Espai: En un lloc recollit a la pròpia escola; pot ser una aula, menjador, sala de jocs, etc.
- Necessitats tècniques:
- Espai lliure per actuar de 4 x 3 m.
- Un endoll proper de 220 V.

GUIÓ
- Un joc de participació amb el públic inicia l'espectacle. La Marta incita els nens a buscar en Carles que encara no ha arribat i es deu haver adormit. Apareix el Sol per darrera el decorat i després un entremaliat personatge que es fa passar per en Carles. Finalment apareix aquest tocant el bombardino.
Una colla de titelles-animalons representa la història-cançó coneguda com a L'herba del Poliol, narrada per en Carles i acompanyada amb teclat, mentre la Marta manipula.
La princesa granota és el conte que segueix. Representat a partir d'una cançó interpretada amb piano i clarinet, la Marta va presentant els personatges encarnats per titelles: una princesa convertida en granota i un príncep que haurà de partir a la ventura per a poder-li portar un remei que finalment aconseguirà d’un divertit Mag en forma de cançó... Tot plegat amanit constantment amb música directe feta amb instruments interessants.
Aquesta història enllaça amb el conte de la Ratolina a qui el seu pare volia casar amb el personatge més poderós del món: hi ha un encadenament de fets en què el Sol és vençut pel Núbol que el tapa, aquest és vençut pel Vent que el desplaça, el Vent és aturat per la força del Mur i aquest darrer no té cap força davant un petit Ratolí que el rosega i rosega...
La narració és dialogada i la porten els dos actors. Hi ha tanmateix algunes sorpreses sonores en l'ambientació musical.
Una festa final amb cançons de repertori del grup, així com d'altres conegudes habitualment a les escoles reuneix a tots els personatges que han aparegut al llarg de l'espectacle.

CONTES QUE SONEN està creat, dirigit i interpretat per Marta Albir i Carles Bertrand
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 16/02/24
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF1
INF2
CI
Tipus d'activitat
Audició musical, Jornada lúdica, Teatre
Àrea de coneixement
Educació Emocional, Música, Teatre
Temàtica
ODS
Fins a 1h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català