ESPAI COHESIÓ DE GRUP - Confiança, respecte, col·laboració i unió

L'aula ha de ser un espai viu, per compartir, per col·laborar,per donar i rebre, per ser crítics, per construir, per aprendre i per CRÈIXER. La cohesió de l'alumnat és fonamental!!!
La finalitat de l'espai és sumar l'unicitat i singularitat de cada alumne, amb el resultat d'un grup on els alumnes se sentin a gust, generant un clima a l'aula més harmònic, beneficiant directament al alumne i al funcionament diari de l'aula.

. L'espai fomenta les habilitats socials; saber escoltar, demanar un favor, donar les gràcies, rebre una crítica,...
. L'espai millora les relacions interpersonals, la cooperació i la comunicació.
. L'espai genera confiança, respecte i actitud positiva.


Metodologia: Us proposem 3 dinàmiques/activitats diferents. A escollir una la qual considereu que més s'adapta al grup i als objectius de centre/tutoria.

L'activitat s'adaptarà in situ a cada grup /classe, ja que cada grup la viurà d'una manera diferent. L'activitat millora la cohesió de grup!!!

1. El Concurs -"Reptes" - La classe es divideix en 3 equips, els quals hauran de competir de manera sana en diferents reptes (jocs/proves de diferents habilitats; orientació, enginy, música, destresa manual,...). La part competitiva queda en segon terme.

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament , vivència, resultat,...) l'animador / facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!2. Som equip -"Reptes" - L´animador/facilitador convida/motiva a la classe (a tots els alumnes) ha superar un seguit de reptes (proves lúdiques).

Per superar els reptes, cada alumne suma!!!. Els reptes els han de superar amb la col·laboració i cooperació de tots i totes!!! "Els alumnes contra l'animador"3. Espai de cohesió -Dinàmiques i jocs - Es desenvoluparan diferents dinàmiques i jocs que fomenten la coneixença i la cohesió. A cada dinàmica hi ha una reflexió i conclusió entre alumnes i facilitador.

Les dinàmiques de/fomenten: Presentació i coneixença entre iguals, l' autoconeixement, l'empatia, el respecte, la tolerància, l'actitud positiva, el treball d'equip,..

Aquesta activitat és més reflexiva i tranquil·la que les propostes 1 i 2.

**L'activitat la podem adaptar per cohesionar equips de mestres.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/07/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Educació cívica, en valors i per la pau, Tutoria i convivència, Salut i prevenció de conductes de risc
ODS
Mig dia
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català