VIOLÈNCIA MASCLISTA. COM COMENÇA TOT?

Presentació informativa adreçada a joves per tal d’evitar que aquests puguin ser víctimes susceptibles de possibles maltractaments en l’àmbit de la parella.
Presentació informativa adreçada a joves per tal d'evitar que aquests puguin ser víctimes susceptibles de possibles maltractaments en l'àmbit de la parella.

OBJECTIUS:

- Evidenciar el possible desconeixement que hi ha de les primeres manifestacions de conductes de maltractament en la parella.
- Assolir que tots/es els/les alumnes siguin partícips i reflexius, generant debat dins de la pròpia aula en el marc de l'activitat, amb preguntes directes, exemples reals, possibles situacions de risc...,
- Generar debat també fora de l'aula, fins i tot a casa amb les seves mares, pares o tutors/es legals.
- Conscienciar els joves de què quan es parla de violència en la parella, no es fa pensant en determinats fets, sinó que és un procés.
- Conscienciar als/a les possibles víctimes de què ho són, o que ho poden ser en un futur.
- Conscienciar als/a les possibles testimonis de familiars, amics o coneguts d'aquesta victimització per tal d'activar-se i denunciar aquests fets.
- Incidir en la importància d'aquests tipus de maltractaments entre els joves.
- Visualitzar amb moltes imatges com s'articulen les primeres formes de control dins la parella.
- Fer arribar informació d'actualitat, amb dades actuals.
- Detectar possibles situacions de victimització en aquest àmbit.
- Proporcionar als/a les joves, elements de caràcter subjectiu que els permeti valorar la idoneïtat de la relació.
- Informar de què cal fer en el moment en què es reconeix o detecta una situació de risc.
- Facilitar eines àgils de comunicació amb la PG-ME per denunciar aquestes conductes.

En l'àmbit dels menors, existeix a la societat catalana una creixent preocupació, protecció i atenció, des de diverses vessants, una de les quals és l'entorn dels centres educatius. Davant d'aquesta preocupació, i en virtut de la normativa vigent, la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra (PG-ME) va iniciar l'any 2009 el Programa Operatiu Específic Centres Educatius (POE Centres Educatius) adreçat al conjunt de la comunitat educativa (CE) de Catalunya.

Les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) són els serveis de la PG-ME que s'encarreguen d'identificar, contactar i col·laborar amb els representats socials del territori, i esdevenen l'eina fonamental per canalitzar la gestió de la resolució de les problemàtiques relacionades amb la seguretat.

Per sol·licitar l'activitat, o per a qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb l'Oficina de Relació amb la Comunitat de la comissaria de referència del vostre municipi. Enllaç a totes les comissaries a l'apartat "contacte".
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/06/22
Fitxa tècnica
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Educació cívica, en valors i per la pau, Tutoria i convivència, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català, Castellà