Internet segura de tu a tu

Implantar el peer mentoring (formació entre iguals), on joves de 3r d’ESO són formats per assessorar als seus companys més joves. Mossos d'Esquadra.
Formació d'un petit grup d'alumnes de 3r/4t d'ESO durant 2/3 sessions mitjançant vídeos, casos, etc. Per posteriorment poder formar als seus iguals de cursos inferiors i al mateix temps esdevenir referents a l'hora de solucionar dubtes i problemàtiques en estat inicial.

OBJECTIUS:

- Es tracta d'implantar als centres educatius el que es coneix com a peer mentoring (formació entre iguals), on joves de 3r d'ESO són formats per assessorar els seus companys més joves i saber resoldre dubtes i gestionar problemàtiques, esdevenint referents per als seus iguals dintre del centre educatiu.
- Facilitar eines i recursos als joves, educadors, mares i pares per tal que puguin col·laborar en la tasca de prevenció dels perills d'Internet.
- Oferir diversos contactes d'ajuda i suport.

En l'àmbit dels menors, existeix a la societat catalana una creixent preocupació, protecció i atenció, des de diverses vessants, una de les quals és l'entorn dels centres educatius. Davant d'aquesta preocupació, i en virtut de la normativa vigent, la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra (PG-ME) va iniciar l'any 2009 el Programa Operatiu Específic Centres Educatius (POE Centres Educatius) adreçat al conjunt de la comunitat educativa (CE) de Catalunya.

Les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) són els serveis de la PG-ME que s'encarreguen d'identificar, contactar i col·laborar amb els representats socials del territori, i esdevenen l'eina fonamental per canalitzar la gestió de la resolució de les problemàtiques relacionades amb la seguretat.

Per sol·licitar l'activitat, o per a qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb l'Oficina de Relació amb la Comunitat de la comissaria de referència del vostre municipi. Enllaç a totes les comissaries a l'apartat "contacte".
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/06/22
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tutoria i convivència, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
ODS
Llarga durada
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català