Guixot de 8 a les Aules

Aquesta col·lecció està feta, com totes les altres, amb materials recuperats procedents de les deixalleries que gestiona la Mancomunitat la Plana. Els jocs estan inventats i construïts per nosaltres i juguem amb els principis bàsics de la física. Busquem la cara poètica que, també, té la física.
Els jocs entren a l’aula en dues grans maletes i els distribuïm per les taules, un a cada taula. Els i les alumnes descobreixen el joc que tenen a la seva taula i després van provant els de les altres taules. Al final de la sessió mantenim una conversa amb l’alumnat en la que posem de manifest que els materials tenen una vida més llarga que la que tenien com objectes originals. Acabem amb la reflexió que, sortosament, no tot està inventat i que la imaginació és un dels valors més importants que tenim com a persones.
Una vegada acabada la sessió, els alumnes d’una altra aula venen a recollir els jocs i els porten a la seva . Amb menys de 5 minuts hem canviat els jocs d’aula i ja tornen estar en funcionament.
Hem creat aquesta col·lecció per a fer més fàcil l’accés a les escoles i com a suport a treballs de física, d’invents, de joc, i de respecte al medi ambient. I, com no, una activitat lúdica a la que no cal cap justificació.
Aquesta activitat es pot realitzar amb personal de Guixot de 8 i del centre. O, només amb personal del centre a qui nosaltres explicaríem el funcionament dels jocs.
Guixot de 8 a les aules, Jugareu a les amb els jocs del Guixot fets amb objectes vells en desús a la mateixa taula on realitzeu les classes. Reflexionarem sobre el joc,el reciclatge i la imaginació
Última actualització: 30/08/21
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
CF
Tipus d'activitat
Conferència, Exposició, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Física, Tecnologia i industria, Tutoria i convivència
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't