Creactivity

Taller per crear, experimentar i innovar
Un espai emmarcat en el moviment Design Thinking, que posa en joc la creativitat, l'experimentació i la innovació. Es proposa una exploració lliure, individual o col·lectiva, que permet planificar, crear i construir per donar resposta a reptes suggerits o propis, per mitjà de la manipulació, observació i exploració de materials i fenòmens. Les propostes, obertes i interdisciplinàries, abasten disciplines STEAM i pretenen apoderar l'alumnat perquè intervingui en el món que els envolta.

Creactivity és un espai dissenyat per fomentar la creativitat en infants de 7 a 12 anys. Basat en el Design Thinking, vol que els participants duguin a terme creacions i construccions, ja sigui de forma individual o col·lectiva, que responguin als reptes que se suggereixen o als seus propis reptes a través de la manipulació, observació i exploració de materials i fenòmens. El Creactivity s'inspira en el moviment Tinkering liderat per l'Exploratorium de San Francisco.
L'objectiu últim del Creactivity és apoderar els infants perquè intervinguin en el món que els envolta. En un nou paradigma en què el disseny està guanyant cada vegada més protagonisme (el moviment Maker n'és un bon exemple), el Creactivity ofereix als participants l'oportunitat d'enfrontar-se a nous reptes de manera creativa i desenvolupar habilitats com el treball en equip i l'autonomia. A més, la participació en el Creactivity és una molt bona oportunitat perquè l'alumnat participi de manera activa en les pràctiques cientificotècniques i artístiques i perquè visqui situacions que poden ser molt bons punts de partida o d'aplicació d'aspectes clau que es tracten a l'aula.

OBJECTIUS;
- Plantejar-se reptes i resoldre'ls de manera autònoma, analítica i creativa.
- Explorar diferents materials quotidians per dur a terme creacions que vinculin l'art i l'enginyeria.
- Treballar en equip per afrontar reptes comuns.
- Confiar en les pròpies capacitats per adquirir coneixement i aportar solucions que millorin l'entorn.Altres informacions d'interès
- Per a la seguretat dels participants, s'aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment.
- Es prega màxima puntualitat.
- Podeu sol·licitar servei d'intèrprets en llenguatge de signes català (LSC).
- Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 10/03/22
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Física, Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tecnologia i industria, Matemàtiques
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català