Molècules: viatge en les combinacions d'àtoms

Com s'organitza la matèria? Quins components bàsics tenen en comú totes les formes de vida? Àtoms, elements químics, molècules...
En aquest taller aprendrem l'estructura dels compostos químics d'una manera molt pràctica, manipulant i muntant models moleculars.

Aprendre química és com aprendre una llengua estrangera. La nomenclatura química ens pot semblar del tot aliena i dificultar l’aprenentatge de les lleis que governen els canvis químics.
Amb el nostre taller de construcció de models moleculars, pretenem familiaritzar les alumnes i els alumnes amb el lèxic químic des de ben petits. A més, mobilitzant els coneixements relatius a l’alimentació, que és el que les nenes acostumen a treballar a l’aula, podem construir fàcilment aprenentatge sobre les estructures moleculars.

Posant èmfasi en la química orgànica i en la importància del Carboni en les molècules essencials per als organismes vius, construirem diferents models amb kits d'esferes de colors per conèixer els principals grups de molècules que constitueixen la base de la vida, i observarem la seva estructura geomètrica: sucres, greixos, aminoàcids, alcohols, l'ADN i fins i tot molècules tan curioses com la cadaverina o tan complexes com la clorofil·la…

L'activitat es pot realitzar en anglès, si així ho desitgeu.
El preu inclou tot el material.
Duració aproximada de l’activitat: 90 minuts.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 16/09/21
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Química, Llengua anglesa
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català, Anglès