LA CIUTAT SOSTENIBLE (TALLER COMPLEMENTARI A LA VISITA AL CENTRE INTEGRAL DE VALORITZACIÓ DE RESIDUS DEL MARESME)

L'activitat introdueix i dóna valor al concepte de gestió sostenible, tot recreant la complexitat de la gestió d’una ciutat a partir de tres eixos vinculats amb el CIVRM: residus, energia i aigua.
L’objectiu del taller és que els participants visquin de primera mà el concepte de gestió sostenible del territori i descobreixin com és de complexa la gestió d’àmbits tant importants com els residus, l’energia, la mobilitat, l’aigua... sense perdre de vista el benestar de la població.

El taller està pensat com un joc de taula grupal en format joc de rol, en el que al llarg de diferents torns, els equips, com si fossin membres del govern municipal, hauran de prendre decisions que determinaran el futur del municipi.

El taller s’inicia amb una primera fase introductòria, en la que els alumnes realitzen una diagnosi de 3 municipis ficticis. El seu objectiu a continuació serà el de fer-los créixer i millorar. Finalment, a nivell grupal, hauran de treure les conclusions de cada partida i finalment posar-les en comú.

Es tracta d’un taller participatiu, en el que es realitzen diverses partides simultànies. El resultat de cada equip variarà en funció de les decisions que es prenguin, pel que cada partida, serà diferent.

El taller es proposa com activitat a realitzar a l’escola prèviament a la visita al Centre per tal que durant la visita puguin entendre cadascun dels procediments des de l’experiència.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 17/10/23
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Geologia, Tecnologia i industria, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes