NA LLUM I ELS RESIDUS (TALLER COMPLEMENTARI A LA VISITA AL CENTRE INTEGRAL DE VALORITZACIÓ DE RESIDUS DEL MARESME)

Aquesta activitat permet reflexionar sobre el concepte residu-recurs, tot experimentant amb els materials, per treballar hàbits sostenibles en relació a la gestió dels residus.
Aquest taller està pensat per conèixer de primera mà el concepte de residu com a recurs, i com es separen els residus per poder-los reciclar. Desprès d’introduir la temàtica amb una dinàmica participativa, els alumnes podran experimentar amb diversos materials (garbells, imants, lupes, aspiradors, guants...) i exemplificar com es separen els residus a la planta.

Es tracta d’un taller manipulatiu i per aquest motiu, la participació de l’alumnat és bàsica per al funcionament del taller. Es presentaran els experiments en 5 taules diferents, cadascun amb el material necessari i unes fitxes d’instruccions. Els alumnes hauran de treure les conclusions de cada experiment i finalment posar-les en comú.

El taller es proposa com activitat a realitzar a l’escola prèviament a la visita al Centre per tal que durant la visita puguin entendre cadascun dels procediments des de l’experiència.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 17/10/23
Fitxa tècnica
CI
CM
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Tecnologia i industria, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes