Quin temps fa avui?

La temperatura, la humitat, el punt de rosada o la velocitat del vent són variables clau en el coneixement de l'atmosfera.
Aquesta visita permet que l'alumnat conegui la feina dels meteoròlegs mentre analitza i registra algunes d'aquestes variables mitjançant aparells d'última generació i instruments clàssics com penells, baròmetres, pluviòmetres o termòmetres tradicionals. Així mateix, podrà interpretar el perquè d'alguns fenòmens atmosfèrics.

Itinerari exterior que es duu a terme per diferents parts de la plaça de la Ciència i visita a l'estació meteorològica del museu. L'activitat requereix la participació activa de l'alumnat per resoldre les preguntes de l'educador i formular hipòtesis.

Rellotge de sol: punt de trobada i lloc en què es descobrirà el moviment diari i anual del Sol. Els alumnes podran observar com un rellotge de sol, a part d'indicar l'hora del dia, també indica en quina època de l'any ens trobem. Els conceptes de solstici o equinocci es podran interpretar fàcilment després de la visita.

Esfera de les estacions: amb l'ajuda d'una esfera terrestre, s'analitzarà per què a l'estiu fa calor i a l'estiu fa fred i, si el Sol ho permet, el grup podrà comprovar-ho d'una manera sorprenent.

Estació meteorològica: el recorregut acaba amb una visita a l'estació meteorològica automàtica. Gràcies a l'ajuda de les diferents pantalles tàctils, es descobriran les variables meteorològiques que analitzen l'estació, els aparells clàssics de mesurament i la importància de les prediccions del temps.

OBJECTIUS:

- Entendre la importància que té el Sol en els aspectes meteorològics i la perpendicularitat dels seus raigs en el diferent grau d'escalfament de la Terra.
- Identificar algunes de les variables meteorològiques i la seva influència sobre el temps.
- Recollir informació meteorològica mitjançant l'ús de diferents instruments i relacionar cada instrument amb la variable que mesura.
- Reconèixer la meteorologia com una disciplina científica imprescindible per conèixer la nostra realitat i poder emetre prediccions fiables.


PROMOCIONS
* Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 12 de setembre al 31 d'octubre de 2019.
* Descompte del 50% de setembre a juny en les visites dinamitzades (novetat del curs 19/20) a la nova Sala Univers.
* Descompte del 50 % de setembre a juny als tallers del LAB MAT (novetat del curs 19/20).

** Si veniu amb alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Podeu sol·licitar servei d'intèrprets en llenguatge de signes català (LSC).
Visita dinamitzada per introduir-se a la meteorologia
Última actualització: 10/11/2017
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Geologia
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA