Cavalls i natura

Coneixerem la importància d'introduir animals de pastura a zones de boscos per conservar la biodiversitat i per la prevenció d'incendis
En aquesta activitat, t'ensenyarem sobre la importància dels cavalls en la silvopastura per a restaurar els boscos, prevenir incendis i conservar la biodiversitat. Explorarem el comportament i la comunicació dels cavalls en el seu entorn natural, així com la flora i fauna que els envolta. És fonamental cuidar dels ecosistemes forestals per a poder preservar els boscos i aixi assegurar una vida saludable en el nostre planeta.

Que farem?

En la primera sessió:
Membres de l'associació faran una visita d'una hora de durada a l'escola explicant als alumnes que és l'Associació Forest Hores i que es farà a l'excursió, amb ajuda de material didàctic visual i entrega d'imatges obtingudes a través de les càmeres de foto trampeig. també és farà entrega d'una bossa d'escombraries perquè el dia de l'excursió els infants puguin anant recollint la brossa que es vagin trobant al camí.

Segona sessió:
Els infants es desplacen en una excursió a peu a la zona d'acció de l'Associació Forest Horses durant la caminada les nenes i els nens aprendran a reconèixer algunes plantes autòctones i al·lòctones de la zona. És farà un joc d'atenció a través del cos, és farà un seguiment de rastreig de la fauna i es localitzarà al grup de cavalls on aprendran la tasca que fan al bosc així com es la manera en que viuen i com es comuniquen en estat natural . Coneixeran la importància de la prevenció d'incendis I el Patrimoni rural, després de dinar els infants faran una expressió artística del que han après de l'excursió . Dins d'aquesta activitat volem demostrar la importància d'un aprenentatge vivencial a través d'un espai multidisciplinari fent servir l'art I la natura com a principals fonts de l'aprenentatge. Els infants podran gaudir d'una jornada de respecte de l'entorn natural, la cohesió de grup, a través del mirall d'animals gregaris joc corporatius, i fomentar la creativitat.
Material complementari
Dossier activitat
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 04/09/23
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
ODS
Jornada sencera
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Anglès, Català, Castellà