Les Escletxes del Papiol

Com arribar?

Es pot aparcar el cotxe de forma gratuïta al descampat de l'inici del camí.

Les Escletxes del Papiol estan situades al Baix Llobregat, dins l'entorn del Parc Natural de Collserola. Són una singular formació d’escletxes molt estretes formades a la roca calcària de la muntanya i que s’han originat gràcies al desplaçament de blocs de roca fragmentada, formant una mena de laberint entre grans passadissos rocosos. Està molt a prop del puig Madrona, d’una alçària de 341 metres i ubicat entre els municipis del Papiol i Sant Cugat del Vallès.

Al Papiol s'hi pot arribar en transport públic (tren o autobús). Si ens desplacem en transport privat, un cop arribem al Papiol cal agafar la BV-1466, creuar tot el poble en direcció al cementiri i continuar pel carrer de l'Carme. De seguida es visualitzen les indicacions de les escletxes fins arribar al punt de partida (indicat amb un cartell de la Diputació de Barcelona- vegeu la foto).

Un cop arribem, ascendirem direcció a la torre d'electricitat que visualitzarem i en pocs minut ja serem a les Escletxes. Si hi anem amb nens, haurem de vigilar, ja que algunes de les esquerdes són profundes (6-10 metres) i si plou, són relliscoses.

La primera que veiem, és la més gran, anomenada "La Rambla" i sovint s'hi poden trobar persones que hi practiquen escalada.

Les altres estan més amagades, però seguint els camins traçats pels excursionistes, podem intuir les seves entrades. Algunes, a més, estan marcades amb un punt de pintura de color blau.

Al cim hi ha una torre de vigilància d’incendis de 16 metres d’alçària i una mica més avall s’hi troba l’ermita de la Salut del Papiol, a tocar de Valldoreix. Des de l’ermita fins al cim del puig hi ha un corriol força dret, però gran part del camí és molt accessible i dalt del turó hi ha constància d’un poblat ibèric.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

5 km
1h-1h 30min

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Zones de pícnic i parcs

No

Què aprendrem?