Visita escolar Espai Xocolata Simón Coll
Ofereix a les escoles una experiència d’aprenentatge adaptada a cada nivell escolar amb l’objectiu de difondre l'ADN, els orígens, la història, la cultura i els valors de la xocolata.
Projecció audiovisual - La història de la xocolata
Espectacular audiovisual de pantalles panoràmiques que ens explicarà la història i l’origen de la xocolata. Coneixerem les diferents etapes del procés d’elaboració, des de la collita de les pinyes del cacau al país d’origen fins a l’arribada de les faves a la fàbrica.
Línea de producció - El procés industrial
A través d’unes finestres veurem una de les onze línies de producció on es fabrica, diariament, la gamma de bombons. El guia explicarà als alumnes, pas a pas, el funcionament d’aquesta línia i les seves característiques, i veurem com li donem forma a la xocolata.
Experimentació amb matèria primera. La transformació.
Com transformem la matèria primera en producte. Experimentarem amb pinyes i faves de cacau, veurem i tocarem aquesta matèria primera i coneixerem el procés de transformació des que arriba a la fàbrica fins al producte final. Descobrirem l’olor del cacau, el seu sabor i quines són les diferents textures per les quals travessa al llarg de l’elaboració. Repassarem tot el procés a través del Kit de matèries primeres i els ingredients per elaborar els diferents tipus de xocolata.
Cata de xocolata - Els cinc sentits
Un cop conegut com transformem el cacau en xocolata i com li donem forma a través del procés d’elaboració. Ara toca provar la xocolata! Farem un tast de les tres xocolates: la blanca, amb llet i la negra. Intentarem identificar les seves característiques organolèptiques, les diferències entre elles i quina ens agrada més. Posarem a prova tots els nostres sentits.
Obsequi i material pedagògic.
En acabar la visita, tots els alumnes rebran un obsequi de xocolata com a record de la seva experiència i també els lliurarem un quadern d’activitats per treballar a l’aula amb el qual, a través d’uns exercicis, podran repassar els coneixements adquirits (únicament per a primària en les escoles).
Espectacular audiovisual de pantalles panoràmiques que ens explicarà la història i l’origen de la xocolata. Coneixerem les diferents etapes del procés d’elaboració, des de la collita de les pinyes del cacau al país d’origen fins a l’arribada de les faves a la fàbrica.
Línea de producció - El procés industrial
A través d’unes finestres veurem una de les onze línies de producció on es fabrica, diariament, la gamma de bombons. El guia explicarà als alumnes, pas a pas, el funcionament d’aquesta línia i les seves característiques, i veurem com li donem forma a la xocolata.
Experimentació amb matèria primera. La transformació.
Com transformem la matèria primera en producte. Experimentarem amb pinyes i faves de cacau, veurem i tocarem aquesta matèria primera i coneixerem el procés de transformació des que arriba a la fàbrica fins al producte final. Descobrirem l’olor del cacau, el seu sabor i quines són les diferents textures per les quals travessa al llarg de l’elaboració. Repassarem tot el procés a través del Kit de matèries primeres i els ingredients per elaborar els diferents tipus de xocolata.
Cata de xocolata - Els cinc sentits
Un cop conegut com transformem el cacau en xocolata i com li donem forma a través del procés d’elaboració. Ara toca provar la xocolata! Farem un tast de les tres xocolates: la blanca, amb llet i la negra. Intentarem identificar les seves característiques organolèptiques, les diferències entre elles i quina ens agrada més. Posarem a prova tots els nostres sentits.
Obsequi i material pedagògic.
En acabar la visita, tots els alumnes rebran un obsequi de xocolata com a record de la seva experiència i també els lliurarem un quadern d’activitats per treballar a l’aula amb el qual, a través d’uns exercicis, podran repassar els coneixements adquirits (únicament per a primària en les escoles).
Última actualització: 11/11/24