Projecte Fronteres

El projecte Fronteres pretén donar veu a les experiències de diferents joves al voltant de la migració, les dificultats d’emprendre una nova vida i deixar la família enrere.
Fronteres, un projecte de tallers de sensibilització i de reflexió sobre el fet migratori creat a partir del documental Caure del Niu (2015, dirigit per Susanna Barranco, amb el suport de DGAIA, Fundació Pere Claver i Mousiké).

El projecte Fronteres pretén donar veu a les experiències de diferents joves al voltant de la migració, les dificultats d’emprendre una nova vida i deixar la família enrere, així com les actituds i els drets que reben i que tenen per part del país d’acollida. A partir de la visualització del documental es plantegen dinàmiques i situacions per fer reflexionar el públic al voltant del fet migratori i les problemàtiques psicològiques i personals que comporta aquest viatge.

El documental explora la vida de diferents joves i infants immigrants que han arribat a Barcelona. És un viatge de l’origen al present que narra l’experiència de viatge, la primera experiència sense la família i la realitat de cada família al seu país d’origen. Un retrat de la joventut, de les seves preocupacions, els seus anhels i les seves esperances, i de les dificultats de començar una nova vida. 

El projecte Fronteres també vol ajudar a proporcionar eines concretes per sensibilitzar a la població en general sobre el fenomen migratori i les fronteres, sobre els drets humans i sobre el racisme.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 01/07/25
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Educació Emocional, Teatre, Educació cívica, en valors i per la pau
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català