L’origen de la vida

Itinerari
Un recorregut per diversos espais i activitats del museu que permetrà a l’alumnat reflexionar sobre el possible origen de la vida i la possibilitat que hi hagi vida fora del nostre planeta.

Farà un recorregut per l’àmbit Evolució de la sala Univers, s’endinsarà en el món petit de “Micràrium” i descobrirà un possible origen de la vida a la “Biosfera Fosca”.


Evolució

En l’àmbit de l’Evolució, l’alumnat farà un viatge a través del temps des de l’origen de la vida a la Terra fins a l’aparició de l’ésser humà. Hi descobrirà una vida que ha anat evolucionant per selecció natural seguint diverses estratègies fins arribar al desenvolupament de la intel·ligència, l’estratègia adaptativa que ha proporcionat a l’ésser humà la capacitat de començar a entendre l’univers.

Farà un recorregut per l’àmbit Evolució de la sala Univers i mitjançant mòduls interactius, fòssils i peces diferents relacionades amb l’aparició de la vida i l’evolució dels éssers vius, parlarem de moments importants i de canvis significatius.


Micràrium

La nostra visió és limitada; no podem distingir coses que mesuren menys de la desena part d’un mil·límetre. Gràcies a la tecnologia hem creat aparells òptics, com ara lupes i microscopis, que ens han fet descobrir un món desconegut. En aquesta activitat l’alumnat estudiarà l’evolució de la matèria envers estructures més complexes, com també la complexitat de certs materials artificials. Ho farà per mitjà de l’observació de mostres en aparells òptics, que primer seleccionarà i prepararà.

En aquest espai dedicat al món del que és petit, a través de l’ús de lupes i microscopis, podrà veure formes vives primitives, similars als primers éssers vius que van poblar la Terra, o com la matèria inorgànica és capaç d’autoorganitzar-se quan canvien les condicions de l’entorn.


Biosfera Fosca

Sota les profunditats de l’escorça terrestre, sense llum, sense aire i amb molt poca aigua, equips científics han trobat una gran biodiversitat de microorganismes que es desenvolupen en condicions extremes. En aquest programa de planetari digital, l’alumnat descobrirà que la Biosfera Fosca desafia tot el que crèiem conèixer i ens fa replantejar no només l’origen de la vida al nostre planeta, sinó la seva existència en tot l’univers. Hi ha vida més enllà de la Terra? Estem a un pas de descobrir-ho.

Programa de planetari full dome en què l’alumnat descobrirà un possible origen de la vida en ambients insospitats... sota les profunditats de l’escorça terrestre, sense llum, sense aire i amb molt poca aigua, equips científics han trobat una gran biodiversitat de microorganismes que es desenvolupen en condicions extremes.


Objectius de l'activitat
• Reflexionar sobre la vida i el seu origen des d’una perspectiva biològica.
• Descobrir com s’hereten els canvis i reconèixer l’ADN com l’estructura que emmagatzema i transmet informació.
• Identificar cronològicament alguns dels moments clau de l’evolució i apreciar la importància dels fòssils per explicar-los.
• Reconèixer la importància del pensament científic en la comprensió del nostre planeta i de nosaltres mateixos.

Informació addicional
- Es prega màxima puntualitat
- Si veniu amb un grup d’educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l’activitat que hagueu triat o us proposarem l’activitat més adequada a les necessitats del grup.
- Places limitades
- Si els vostres alumnes tenen algun tipus de necessitat específica, informeu-nos prèviament.
Treballarem per donar resposta a les seves necessitats


Preu:
35€ (Per poder accedir a l'activitat cal adquirir l'entrada general al museu)

Aforament:
Grup classe

Durada:
2 h
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 27/08/24
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Geologia
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes