Coneix el que compres

Activitat encaminada a saber actuar amb coneixement de causa en la presa de decisions; a ser responsable dels propis actes pel que fa a adrets i deures en l’entorn social i l’ètica del consum.
Taller – Com a consumidors, sabem com està feta una sabata esportiva? Sabem distingir-ne una de pell d’una que no n’és? Hi ha etiquetes amb símbols de materials, però sabem de què ens informen? Coneixerem les qualitats de diversos materials i les seves aplicacions, aprendrem a llegir les etiquetes i pensarem en les implicacions d’una compra pel que fa a responsabilitat social o de costos ambientals, amb l’objectiu de saber triar millor i ser consumidors responsables. Activitat amb l’assessorament de l’ A3 Leather Innovation Center – Campus Universitari d’Igualada – UdL i la col·laboració de la marca esportiva Munich.

Visita – La pell és el primer teixit que l’home utilitzà. Les primeres civilitzacions van inventar sistemes de conservació que l’han fet una matèria primera excel·lent i indispensable al llarg de molts segles per fabricar contenidors i bosses, indumentària i calçat, arreus, mobles, documents i llibres, instruments musicals… per totes les cultures i en totes les èpoques. En aquesta visita descobrireu com ha estat utilitzada al llarg de la història, quins oficis s’hi han relacionat i les propietats físiques que l’han feta tan apta per a tants usos diferents.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/09/23
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Tecnologia i industria, Empresa i marqueting
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català, Castellà