"Bioquímica i Microbiologia de la Llet" - Visita especialitzada a la granja Llet Nostra de Monells (Experiència #APROP)
Taller de bioquímica i microbiologia de la llet que proposa una experiència educativa vinculada als processos científics relacionats amb la llet. Es combinen coneixements teòrics i pràctics.
Al taller de bioquímica i microbiologia de la llet impartit per l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà proposem una experiència educativa vinculada als processos científics que combina els coneixements teòrics i pràctics
El taller consisteix en una primera part teòrica on s’expliquen les propietats de la llet i els seus processos de transformació fins a la obtenció de derivats lactis, fent èmfasi en els processos microbiològics i bioquímics, i explicant els fonaments de la coagulació àcida i la coagulació enzimàtica.
Segona part: pràctica. A partir de llet crua i posteriorment pasteuritzada a l’escola, explicarem el procés i els objectius de la pasteurització i obtindrem un mató a partir d’una coagulació enzimàtica de la llet amb quall animal. També observarem al microscopi els bacteris lactis responsables de la fermentació àcidolàctica de la llet presents en el iogurt.
A més a més aquest taller es combina amb l'Experiència #Aprop:
- Visita a la granja de vaques EVAM, una granja que segueix el model tradicional de Llet Nostra i a l'hora és un centre d'investigació gestionat per l'IRTA. El recorregut per algunes instal·lacions de la granja us farà descobrir el procès real de producció de la llet i conèixer els autèntics protagonistes de tot aquest procés, a través d'un espai immersiu.
- Tast únic de Llet nostra i postres de la casa. Per a culminar la vostra experiència a Llet Nostra, us proposem un tast final de productes de la casa.
El taller consisteix en una primera part teòrica on s’expliquen les propietats de la llet i els seus processos de transformació fins a la obtenció de derivats lactis, fent èmfasi en els processos microbiològics i bioquímics, i explicant els fonaments de la coagulació àcida i la coagulació enzimàtica.
Segona part: pràctica. A partir de llet crua i posteriorment pasteuritzada a l’escola, explicarem el procés i els objectius de la pasteurització i obtindrem un mató a partir d’una coagulació enzimàtica de la llet amb quall animal. També observarem al microscopi els bacteris lactis responsables de la fermentació àcidolàctica de la llet presents en el iogurt.
A més a més aquest taller es combina amb l'Experiència #Aprop:
- Visita a la granja de vaques EVAM, una granja que segueix el model tradicional de Llet Nostra i a l'hora és un centre d'investigació gestionat per l'IRTA. El recorregut per algunes instal·lacions de la granja us farà descobrir el procès real de producció de la llet i conèixer els autèntics protagonistes de tot aquest procés, a través d'un espai immersiu.
- Tast únic de Llet nostra i postres de la casa. Per a culminar la vostra experiència a Llet Nostra, us proposem un tast final de productes de la casa.
Última actualització: 20/07/24